Verslag ALV en Netwerkborrel op 18 mei, Vacature QA Apotheker en EIPG newsleter

  Als u deze nieuwsflits niet goed kunt lezen dan kunt u hem ook online bekijken  
--
 
header nwsbr
   
 
 

Verslag ALV 13 April in woerden

Op 13 april jl vond de ALV plaats in de prachtige locatie Kasteel Woerden, midden in het centrum van Woerden. Ca. 30 NIA leden waren naar Woerden afgereisd. De avond begon met een zeer inspirerende lezing door Cyriel Kortleven getiteld Ladders & Bananen.
Na een korte thee/koffiepauze werd met de ALV zelf begonnen. Tijdens de ALV heeft het bestuur haar beleidsplan voor de komende jaren gepresenteerd. Onder meer de recent opgerichte onderwijscommissie, de sponsoring van studentenverenigingen en samenwerking met andere instanties kwamen ter sprake. De leden waren zeer geïnteresseerd in samenwerking van de NIA met onder meer de overheid en het QP Gilde.
Voorts werden de jaarverslagen besproken. Tijdens het bespreken van het EIPG jaarverslag, werd voorgesteld de General Assembly naar Nederland te halen tijdens het volgende NIA lustrum in 2020. De leden waren hier niet op tegen. Besloten is dat voor de ALV van 2018 een duidelijk voorstel moet worden gepresenteerd.
Tot slot vond de bestuursverkiezing plaats. Leander Brouwer had namelijk aangegeven na 5 jaar officieel in het bestuur gezeten te hebben, dat het tijd was om op te stappen. Gertjan Horsthuis is door de ALV verkozen om Leander op te volgen. Na het formele deel, werd de avond afgesloten met een heerlijk diner buffet. 

 

 

Netwerkborrel op 18 mei

Kom ook naar de NIA bijeenkomst en netwerkborrel op 18 mei 2017 met als thema: 'Medication Safety & Big Pharma in LMIC's; where do (moral) responsibilities stop?'.

In de Low & Middle Income Countries stijgt het medicijngebruik sterk en is daarmee ook een interessante groeimarkt voor Big Pharma. Medicijngebruik brengt chter ook risico's met zich mee. Zeker indien het voorschrijven, afleveren en gebruik (zeer sterk) sub-optimaal is, danwel ernstig moet worden vermoed, zoals in menig LMIC het geval is. De risico's zitten dan zowel in mogelijke directe gezondheidsschade alsmede verminderde therapeutische resultaten, om nog maar te zwijgen over de hieruit volgende maatschappelijke kosten. GIMS foundation stelt dat Big Pharma als commerciële systeemspeler ook een (morele) verantwoordelijkheid heeft om bij te (gaan) dragen aan verbetering van de prestaties/resultaten van keten-partners die een rol spelen bij alles (dus ook de wetgeving, toezicht) m.b.t. het voorschrijven, afleveren en gebruiken van medicijnen. Dus, naast sec een juridische productverantwoordelijkheid dient er ook een morele (mede)systeemverantwoordelijkheid te komen in die situaties die daartoe noden.
GIMS foundation gaat graag het gesprek met de NIA-leden daarover aan om vanuit de gezamenlijke apothekers-achtergrond te bezien of er aanknopingspunten zijn.

De locatie zal nog bekend gemaakt worden.

Tijd: 19:30 Ontvangst, presentatie start om 19:45. 

Let op: er wordt geen maaltijd geserveerd.


Gelieve in te schrijven via deze link


 

7 juli 2017: Bijeenkomst en netwerkborrel met als (verwachte) thema: market access

7 juli 2017: Bijeenkomst en netwerkborrel met als (verwachte) thema: market access

Houd uw agenda daarom vrij voor deze netwerkborrel op 7 juli 2017.
Nadere informatie volgt nog.

 

PRESENTATIE DOERIENE POSTMA OVER PRODUCTTEKORTEN

Kijk de presentatie terug die Doeriene Postma gaf tijdens de netwekborrel op 17 maart jl met als thema Producttekorten. Let op, u dient hiervoor in te loggen.


 

Vacature QA Apotheker

Vanwege de snelle groei en doorontwikkeling van hun organisatie op het gebied van medicatie op maat, kwaliteit, medicatieveiligheid en nieuwe ICT concepten is Farmadam instellingsapotheek op zoek naar een QA Apotheker - 32 tot 38 uur.

Download de vacature, of kijk op http://www.farmadam.nl/werken-bij

 

 


EIPG nieuwsbrief, mei 2017

Bijgaand de EIPG nieuwsbrief van mei 2017Download

 

 
 

KALENDER 2017:

18 mei - Bijeenkomst en netwerkborrel
7 juli - Bijeenkomst en netwerkborrel

Uw (personeels)advertentie hier?

U kunt hier adverteren.
Indien u interesse heeft in het plaatsen van een advertentie in de nieuwsflits en op de website van de NIA neemt u dan contact op met het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 
 
 
--
  Als u deze nieuwsflits niet meer wilt ontvangen, dan kunt u zich hier  uitschrijven  

AcyMailing