header mob

TWITTERLINKEDINeipglogo2

  • Evenementen
  • Archief
  • Anselmus Colloquium: Altijd onrust in het hoofd - Achtergrond en behandeling van psychische aandoeningen.

Anselmus Colloquium: Altijd onrust in het hoofd - Achtergrond en behandeling van psychische aandoeningen.

Categorie
Symposia
Datum
woensdag 13 september 2017 10:00 - 16:30
Locatie
Aristo zalencentrum Utrecht - Brennerbaan 150
3524 BN Utrecht, Nederland

Datum: 13 september 2017
Locatie: Aristo Utrecht (Lunetten)
Tijd: 10.00 - 16.15
Kosten: €245
Accreditatie: Ziekenhuisapothekers en openbaar apothekers 5 uren

Woensdag 13 september 2017 wordt het 29e Anselmus Colloquium georganiseerd: een themadag over een farmaceutisch-technologisch onderwerp, belicht vanuit therapeutische invalshoek, met dit jaar als thema: Altijd onrust in het hoofd - Achtergrond en behandeling van psychische aandoeningen.

Psychische aandoeningen vormen een slecht-begrepen groep van aandoeningen. Sinds halverwege vorige eeuw openden inzichten in pathofysiologie en ‘drug discovery’-technieken de deur van een arsenaal aan psychofarmaco-therapeutische mogelijkheden, alle met beperkingen. Ondanks deze innovaties zien we de laatste jaren, samenhangend met andere ontwikkelingen in de gezondheidszorg, weer een toename van meldingen van ‘verwarde personen’ in de publieke ruimte.

Het Anselmus Colloquium 2017 zet de schijnwerpers op de huidige inzichten, mogelijkheden en beperkingen van de behandeling van psychische aandoeningen. Zes deskundige sprekers zullen het thema belichten vanuit verschillende hoeken, alle zeer relevant voor de apotheker in zijn of haar rol als zorgverlener.

Bent u een verward persoon op het terrein van de farmacotherapie van psychische aandoeningen? Dan bent u in goede handen bij het Anselmus Colloquium 2017.

Kijk voor het programma en inschrijven op www.anselmuscolloquium.org.