header mob

  • Evenementen
  • Archief
  • Bijeenkomst en netwerkborrel met als thema: 'Medication Safety & Big Pharma in LMIC's; where do (moral) responsibilities stop?
 

Bijeenkomst en netwerkborrel met als thema: 'Medication Safety & Big Pharma in LMIC's; where do (moral) responsibilities stop?

 Registratie gesloten
 
16
Categorie
Borrels en bijeenkomsten
Datum
donderdag 18 mei 2017 19:30 - vrijdag 19 mei 2017 00:00
Locatie
Blauwkapelseweg 30
3572 KC Utrecht, Nederland

Kom ook naar de NIA bijeenkomst en netwerkborrel op 18 mei 2017.

In de Low & Middle Income Countries stijgt het medicijngebruik sterk en is daarmee ook een interessante groeimarkt voor Big Pharma. Medicijngebruik brengt chter ook risico's met zich mee. Zeker indien het voorschrijven, afleveren en gebruik (zeer sterk) sub-optimaal is, danwel ernstig moet worden vermoed, zoals in menig LMIC het geval is. De risico's zitten dan zowel in mogelijke directe gezondheidsschade alsmede verminderde therapeutische resultaten, om nog maar te zwijgen over de hieruit volgende maatschappelijke kosten. GIMS foundation stelt dat Big Pharma als commerciële systeemspeler ook een (morele) verantwoordelijkheid heeft om bij te (gaan) dragen aan verbetering van de prestaties/resultaten van keten-partners die een rol spelen bij alles (dus ook de wetgeving, toezicht) m.b.t. het voorschrijven, afleveren en gebruiken van medicijnen. Dus, naast sec een juridische productverantwoordelijkheid dient er ook een morele (mede)systeemverantwoordelijkheid te komen in die situaties die daartoe noden.
GIMS foundation gaat graag het gesprek met de NIA-leden daarover aan om vanuit de gezamenlijke apothekers-achtergrond te bezien of er aanknopingspunten zijn.

Tijd: 19:30 Ontvangst, presentatie start om 19:45.

Let op: er wordt geen maaltijd geserveerd.
De prijs voor niet leden is €25, te betalen tijdens de borrel aan een van de bestuursleden

 Gelieve in te schrijven via de registratiebutton

 
 

Alle datums

  • donderdag 18 mei 2017 19:30