header mob

  • Nieuws
  • Dag van de Farmaceutische Industrie

Dag van de Farmaceutische Industrie

Elk jaar studeren er veel (bio-)farmaciestudenten af die een nieuwe levensfase tegemoet gaan! Zoals iedereen zich vast nog kan herinneren uit zijn studententijd, is het toch best spannend als het dan echt zo ver is en je een keuze moet gaan maken welke richting je toch eens op zal gaan na je studie. Voor degene die denkt dat dit een gemakkelijke keuze is, heeft het mis. Tegenwoordig zijn er voor pas afgestudeerden ontzettend veel mogelijkheden; van openbaar apotheker tot onderzoeker en van ziekenhuisapotheker tot de industrie. Steeds meer (bijna) afgestudeerden zeggen het liefste werkzaam te willen zijn in de industrie, maar wanneer je vraagt op welke afdeling ze het liefste willen werken, weten veel studenten hierop geen antwoord te geven. Het is voor vrij veel studenten überhaupt niet duidelijk welke mogelijkheden je hebt binnen de industrie en hoe gevariëerd de industrie dus eigenlijk is. Welke student denkt klaar te zijn met het maken van keuzes, komt direct voor een nieuwe keuze te staan; wil je de registratie kant op, toch liever bezig zijn met de kwaliteit van producten of past de medische afdeling toch het beste bij jou?

Mede vanwege deze onwetendheid bij studenten en de grote vraag naar meer informatie over de industrie, organiseert de NIA al enkele jaren in samenwerking met de K.N.P.S.V. de “Dag van de Farmaceutische Industrie”. Tijdens deze dag krijgen de studenten de mogelijkheid om verschillende workshops te volgen, die gegeven worden door mensen die actief werkzaam zijn in verschillende gebieden in het werkveld; u dus! Afgelopen jaar is voor het eerst de mogelijkheid tot speeddaten aangeboden aan de studenten, met groot succes! Studenten vonden het erg leuk om in een paar minuten tijd te praten met iemand over wat zijn baan inhoud en wat de leuke en minder leuke dingen zijn van het vak. Op deze manier wordt het voor studenten steeds duidelijker waar hun ambities liggen en waar ze zich later graag mee bezig willen houden. Omdat er tijdens de opleiding vrij weinig aandacht wordt besteed aan het werken in de industrie, vind de K.N.P.S.V. het een meerwaarde om dit soort dagen te organiseren in samenwerking met de NIA. Het is niet alleen een meerwaarde voor studenten, maar ook voor u als industrie-apotheker! Het is namelijk aan u om studenten op vroege leeftijd al enthousiast te maken voor het prachtige vak van industrie-apotheker, zodat in de toekomst ambitieuze studenten in de industrie terecht komen.

De dag van de farmaceutische industrie kan niet worden gerealiseerd zonder de inzet van jullie als vakexperts. Ik hoop dan ook dat in de toekomst ook velen van jullie ons zullen helpen om studenten enthousiast te maken voor de industrie!

Interesse om hieraan mee te werken? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.