header mob

TWITTERLINKEDINeipglogo2

  • Nieuws
  • Uitnodiging informatiebijeenkomst BIG herregistratie

Uitnodiging informatiebijeenkomst BIG herregistratie

Reeds geruime tijd zet de BIG herregistratiecommissie zich in nauwe samenwerking met het NIA bestuur in voor het titelbehoud voor apothekers werkzaam in de industrie.

Naast diverse overleggen, inventarisatie bij de NIA leden en interacties met meerdere partijen heeft de BIG herregistratiecommissie o.a. in samenwerking met juridisch adviseur Jurriane Rendering van de KNMP het Ministerie van VWS voorzien van een duidelijke definiëring van de taken en werkzaamheden die een apotheker werkzaam in de farmaceutische industrie kan uitvoeren en hoe deze te relateren zijn aan de wettelijke verantwoordelijkheden van een apotheker. Inmiddels is er sinds december 2014 het “Beoordelingskader voor de herregistratie voor apothekers” van kracht.

Voor de meesten van ons als NIA leden zal de herregistratie in het BIG-register uiterlijk moeten plaatsvinden op 31 december 2016. Maar hoe kom ik in aanmerking voor herregistratie? Hoe werkt een indiening tot herregistratie? Gaat hier toetsing bij gepaard? Wat is het beoordelingskader?

Op al deze en ook andere vragen zullen wij proberen een zo goed mogelijk antwoord te geven tijdens een informatieavond op:

Dinsdag 24 maart van 17.00 – 19.00 op een locatie in de regio Utrecht die goed bereikbaar is per trein en auto. Nadere informatie daarover volgt.

De agenda is als volgt:

16:30 - 17:00 uur: Ontvangst, zaal open
17.00 uur             : Opening
17.15 - 18.00 uur: Toelichting beoordelingskader voor BIG herregistratie - Jurriane Rendering, juridisch adviseur KNMP
18.00 - 18.30 uur: De herregistratie aanvraag in de praktijk: do’s & don’ts - Florentine Nieuwmeyer en Frederiek Swart
18.30 - 19.00 uur: Discussie & vragen
19.00 uur             : Afsluiting

Ter voorbereiding treft u bijgaand enkele stukken aan:

Beoordelingskader via https://www.bigregister.nl/doc/pdf/Beoordelingskader%20apothekers_40927.pdf
Nadere informatie via https://www.bigregister.nl/herregistratie/apotheker/default.aspx

Klik hier om u aan te melden of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Aanmelding voor de informatiebijeenkomst kan tot 1 Maart 2015, zodat wij rekening kunnen houden met de grootte van de zaal en de hapjes en drankjes. Afhankelijk van het aantal personen zal een locatie gekozen worden.

Wij hopen u uiteraard in groten getale te mogen ontvangen op de 24e maart.

Met vriendelijke groet, mede namens het NIA bestuur,
Rob Bussink, Jos van der Lubbe, Hetty Prins en Frederiek Swart